CBSE Class 12 Result Download PDF Pariksha sangam cbse gov in

CBSE Class 12 Result Download PDF,Central Board Of Secondary Education (CBSE)  I declared a CBSE Tenth result 2022. lakhs of students are awaiting for the CBSE Tenth class result and this Wait is over the CBSE board has Declare the results of 10, 12 Term 2 Exam in Date of 22 July 2022 The Board Declare 12th class result in mornig of 22 July and 10th class result evening of 22 July students can check there board result  scorecard Marksheet in Official Websites i.e. results.cbse.nic., parikhasangam.cbse.gov.in, cbseresults.nic.in, cbse.gov.in the central board of secondary education is announced  result of CBSE 10th class term1 and term 2 is declared in today dated 22th July 2022.

CBSE Class 12 Result Download PDF

Student’s can check the result in official website-cbseresults.nic.in you know that the board has also launch the Pariksha Sangam portal for students. official portal link- parikshasangam.cbse.gov.in

CBSE Class 12 Result Download PDF

CBSE 12th class result 2022 out

the CBSE was conduct the exam in between 26 April to 24 may 2022 students sitting in exam of 1oth and 12th term 2 exam and they are waiting for cbse 10th and 12th class result 2022. as per media report result will declare in 22th of july 2022 cbse board official portals website and also in app.

CBSE 12th Class new result portal

Recently Central board of secondary education (CBSE) has Launched Pariksha Sangam Portal, here students and teacher will be able to get accomplished information every students and teachers, in this year cbse 12th result 2022 will also declare in this pariksha sangam portal this is a new result portal for students.

Name of examCBSE 12TH Class exam 2022
Date of exam24 April 2022 to 26 May 2022
Students sitting in exam21lakh approx.
Result date of exam22th July 2022 Declared
Official websiteCbse.gov.in
Results websiteCbseresults.nic.in, cbse.gov.in
New result portalParikshasangam.cbse.gov.in

Click here for Result

Official website link here

CBSE 12th Class Result 2022- Best Part
  • CBSE 10 ,12 CLASS Exam controlling Authority- Central Board Of Secondary Education
  • CBSE Class 10th Exam Dates – April 26 2022 to 24 May 2022
  • CBSE Class 12th Exam Dates – April 26 2022 to June 15, 2022
  • CBSE 10th Class And 12th Class Term 2 Result Date- Before End Of July Expected 13th July and 15th July 2022
Medium To CBSE Students To Check The CBSE, 12 Class  Result 2022
  1. By Way Of- Official Website cbse.gov.in and cbseresults.nic.in
  2.  By Way Of via SMS
  3. By Digilocker.gov.in
  4. by New Result Portal Here
  5. By Pariksha sangam portal

Details Students Need at The Time To Check CBSE  12 class Term 2 Result 2022

  • Full Name of Students
  • Father Name Of Students
  • Date Of Birth Students
  • Roll Number Of Students
  • School Code If Required

CBSE Class 12 Result Download PDF link

Also Popular-

Alia Bhatt 

Femina Miss India 2022 Sini Shetty

Miss South Carolina 2022

TTML Share Price Target

Also Read-  Femina Miss India 2022

UPSC 2022 Topper Full List

Questions Ask by Students 

Q1.What Is The Result Date Of 10th CBSE 2022?

Answer- The Central Board Of Secondary (CBSE)  is  Declare the Result of CBSE 10th , 12th class result 22 July202# .

Q2. What IS The Official Website Of  CBSE Result 2022?

Answer- The CBSE Board 10th Result 2022 and  12th Result 2022 Official Website Are

cbse.gov.in

cbseresults.nic.in

digilocker.gov.in.cbse

parikshasangam.cbse.gov.in

Q3. How CBSE Result will Be Calculated in 2022?

Answer- CBSE Board will Calculated the Result By Calculating An Average Of Term 1 and Term 2 and Internal assessment.

Q4. What Is The Total marks In CBSE 10th Exam 2022?

Answer-The CBSE Board Latest Exam Pattern For 10th Class Theory papers will 80 Marks and Internal assessment 20 Marks.

Q5. What Is The Weightage Of Term 1 Class 10th?

Answer-CBSE Board Exam Weightage In 2022 Exam CBSE Class 10 Term 1 exam was Purely Objective, class 10 Term 2 Was Subjective.

Frequently Ask Questions

Q1. When CBSE 10th Result 2022 Will Declared?

Answer- The CBSE Board As per the sources and various media reports, the CBSE results 2022 will be announced by July 14-15, 2022.

Q2. Who topped CBSE 10th 2022?

Answer- Topper List Available after Result Declare by CBSE.

Answer- In CBSE Board Kumar Vishwas Singh, a student from Bulandshahr in Uttar Pradesh, has secured 100 per cent marks in the CBSE Class 10 board exams. He has attained 500 out of 500 marks.
Q4. When CBSE 12th result 2022 will be declared?
Answer- CBSE Board will be Declared the result of 12th class at the end of July 2022.Nearly 35 lakh students took the class 10th and 12th exams this time out of which 21 lakh students have appeared for the CBSE 10th exams and 14 lakh students have appeared for the CBSE 12th exams.